Baletti- ja Tanssistudion opettajat

Teija Suova — baletti, lastentanssi

Teija aloitti balettiopinnot kahdeksanvuotiaana äitinsä Anneli Suovan balettikoulussa. Samaisessa koulussa hän aloitti opettamisen ensiksi harjoittelijaopettajana vuonna -84 ja siitä muutaman vuoden jälkeen saikin lisää opetusvastuuta. Vuonna -91 Tampereen toimipiste siirtyi hänelle.

Teija on myös toiminut tanssijana mm. seitsemän vuotta Tampereen Työväen Teatterissa. Muutama kesä vierähti Pyynikin kesäteatterissa. Tanssijan töitä on ollut myös Tampereen Musiikkiteatterissa ja Teatteri 2000:ssa, televisiossa ja elokuvissa.

Teijalle onkin erittäin tärkeätä opetuksessaan huomioida teknisen osaamisen lisäksi myös tulkinnallista ja taiteellista puolta. Neljän lapsen äitinä, lasten ja nuorten kanssa työskentely on hänelle luontevaa. Teija pitää todella paljon lapsista ja haluaakin säilyttää itsessään sovivan "lapsellisuuden" ja taidon heittäytyä heidän maailmaansa.

Tanssitekniikan opettamisen lisäksi hänelle on tärkeätä kohdata jokainen oppilas yksilönä ja kannustaa lasta pysymään lapsena mahdollisimman kauan. Kiire kun ei ole minnekään. Tämä näkyy koko koulun hengessä, liian aikaisin ei tehdä lapsista "aikuisia".

Opettajana Teija on myös oikeudenmukainen, kannustava ja vaativa. Näillä opeilla on hänen oppilaitaan päässyt mm. baletin jatko-opintoihin Suomeen ja muualle Eurooppaan.

Reetta Wahlman — street, jazz-tanssi

Reetta aloitti kuusivuotiaana tanssiopinnot Parkanossa ja jatkoi myöhemmin tanssiharrastustaan Tampereella. Harrastuksesta tuli ammatti, kun hän valmistui tanssijaksi Tampereen konservatorion ammatillisesta koulutuksesta keväällä 2006.

Reetta on tanssinut mm. Russell Adamsonin tanssiryhmässä U.D.co, jossa esiintymisiä on ollut niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tanssinopettajana hän on toiminut Baletti- ja Tanssistudio Teija Suovalla vuodesta 2006, lajeina jazz- sekä street-tanssi.

Opettajana Reetta on energinen ja kannustava. Hän toivoo oppilaidensa löytävän tanssista iloa, haasteita sekä onnistumisia.

Karita Suova — nykytanssi, lasten baletti

Karita on tanssistudion kasvatti ja kolmannen polven tanssinopettaja. Vuonna 2011 hän pääsi opiskelemaan tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiaan (AMK), josta hän valmistui keväällä 2015. Toisen opiskeluvuotensa kevätkauden hän vietti vaihto-opiskelijana Tukholmassa Dans och Cirkushögskolanissa, pääaineenaan jazz-tanssi.

Valmistumisen jälkeen matka jatkui Ruotsiin Härnösandiin, jossa Karita opetti nykytanssia, balettia, jazzia ja lastentanssia vuoden ajan. Opettamisen lisäksi hän treenasi Norrdans-companyn aamutunneilla ja oli mukana companyn Windows-tanssikiertueella omalla sooloteoksellaan.

Suomeen palattuaan hän on jatkanut opetusta nykytanssin, baletin sekä jazz-tanssin merkeissä. Inspiraatioita liikelaatuihin sekä materiaaliin on löytynyt uuden tanssiharrastuksen, house-tanssin kautta.

Opettajana Karita painottaa tunneillaan tanssitekniikan lisäksi ilmaisua. Hän kannustaa oppilasta etsimään omaa tyyliään sekä uskallusta heittäytyä liikkeen ja musiikin vietäväksi.

Riina Husgafvel — disco, latinoshow, JustDance, baletti, lastentanssi

Riina on kolmannen polven tanssinopettaja ja on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi vuonna 2017 päälajinaan showtanssi. Vaihto-opiskelunsa hän suoritti New Yorkissa Broadway Dance Centerillä.

Monipuolisen koulutuksen ansiosta tutuksi ovat tulleet lukuisat eri tanssilajit. Riinan oma tanssi ja opetustyyli ottavatkin vaikutteita tanssista sen eri muodoissa.

Riina työskenteli tanssijana Musiikkiteatteri Palatsin tuottamassa Peter Pan -pienoismusikaalissa vuosina 2011-2013. Opiskeluaikana kokemusta kertyi erilaisista produktioista niin tanssijana kuin koreografinakin.

Opettajana Riina on räiskyvä, rennolla otteella vaativa ja tarkka, mutta kuitenkin kannustava. Riina uskoo positiiviseen pedagogiikkaan ja siihen, että parhaat oppimistilanteet muodostuvat silloin, kun opettajan ja oppilaan välillä vallitsee vuorovaikutuksellinen luottamussuhde.

Timo Viljanen — breikki

Breaktanssin eli breikin oppeja studiollamme ammentaa Timo Viljanen.

Tanssistudio | Tanssilajit | Lukujärjestys | Hinnasto | Opettajat | Yhteystiedot | Ilmoittautuminen

  Toteutus: Resulttia Solutions

Baletti- ja Tanssistudio Teija Suova
Yliopistonkatu 58 B, 33100 Tampere
Puhelin: 050 563 1447

Tanssistudio | Tanssilajit | Lukujärjestys | Hinnasto | Opettajat | Yhteystiedot | Ilmoittautuminen

Seuraa Instagramissa: @bts_teijasuova