Tanssistudiolla opetettavat tanssilajit

Lastentanssi 4-6-vuotiaille

Tunneilla tutustutaan omaan kehoon ja sen mahdollisuuksiin liikkua. Opitaan "työskentelemään" ryhmässä ja yksilönä. Tuntien tavoitteena on myös luoda lapselle lämmin, pysyvä suhde tanssiin ja musiikkiin.

Alkeisbaletti 6-7-vuotiaille

Baletin alkeita, pieniä tanssisarjoja. Luova tanssi kuuluu vahvasti tuntiin.

Baletti

Määrätietoista balettitekniikan opiskelua tunneilla, joilla lapsen ja nuoren ilo liikkua saa näkyä. Myös tanssi-ilmaisulla on tärkeä osa opetuksessa. Baletin opiskelu aloitetaan aikaisintaan 7-8 vuoden iässä.

Jazz-tanssi

Tanssin iloa ja liikkeen huumaa pohjaten jazz-tanssitekniikoihin. Jazz-tanssille tyypillistä on liikkuminen polvista koukistettuna lähempänä lattiaa, liikkeiden aksentointi, rytmeillä leikittely ja kehon eri osien erottelu. Tunnilla tehtävät tanssisarjat vaihtelevat musikaali-, show-, funk- ja modernin jazzin tyylilajeissa.

Street dance

Streetissä harjoitellaan lajille ominaista tapaa liikkua, rennosti ja hyvällä asenteella. Liikkeessä käytetään paljon joustoa, aksentteja sekä hyödynnetään musiikin rytmejä. Tunneilla harjoitellaan liikkumista lattiatasolla sekä akrobatiaa.

Breikki

Breakdancen ystäviäkään ei ole unohdettu. Studion tunneilla tavataan siis!

Nykytanssi

Pohjautuu modernin tanssin tekniikkaan, joka on kehittynyt vapaampaan ja monipuolisempaan suuntaan. Vartalon monipuolinen käyttö yhdistettynä release-tekniikkaan, lattiatyöskentelyyn sekä akrobatiaan muodostavat toimivan kombinaation.

Lyrical dance

Yhdistellään erilaisia jazz- ja modernin tanssin tekniikoita sekä harjoitteita. Opetellaan käyttämään vartaloa monipuolisesti sekä löytämään omaa tyyliä. Jokaisella tunnilla tehdään tanssisarjaa. Lisäksi tunnnella painotetaan paljon musikaalisuutta ja aksentointia. Ja hyvää mieltä, sillä hauskaa pitää ja saa olla!

Latinoshow

Latinoshow on yhdistelmä eri showtanssitekniikoita ja latinalaistanssien elementtejä. Tyyli voi pohjautua esim. salsaan, cha-chaan, sambaan, rumbaan, jiveen, reggaetoniin... Tunneilla harjoitellaan tanssisarjojen lisäksi vartalonkäyttöä ja tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia. Tunnit ovat vahvasti opettajansa näköisiä.

Disco dance

Disco dance on nopeutta, voimaa ja notkeutta kehittävä urheilullinen tanssilaji. Tyypillisiä käsiliikkeitä ovat vinhat pyöritykset, nopeat ojennukset ja voimakkaat iskut. Erilaiset askelikot, potkut ja hypyt sekä pyörimiset täydentävät tanssimista ja kehittävät kokonaisvaltaista vartalon käyttöä ja hallintaa. Vielä räväkkä ilmaisu ja mausteet muista tanssilajeita tempaavat mukaansa niin tanssijan kuin katsojankin.

Showtanssi

Tässä lajissa yhdistyvät eri tanssilajit baletista jazz-tanssiin ja nykytanssista katutanssilajeihin. Showtanssitunneilla oppilasta kannustetaan löytämään oma ilmaisuvoimansa ja oma tyyli tanssia.

Taaperotanssi

Aikuisen ja 1-3-vuotiaan yhteinen tanssitunti. Tunti etenee lasten ehdoilla, tanssin elementteihin leikin kautta tutustuen. Tunneilla, joissa myös aikuisen rooli on tärkeä, kehitetään perusliikuntataitoja, tasopainoa ja kehonhallintaa. Tunti on täynnä tanssin iloa ja lämminhenkistä yhdessäoloa.

Erityisopetus

Erityislasten ja nuorten tunneilla tutustutaan tanssiin liikunta- ja ilmaisukeinona niin, että kustakin tanssilajista otetaan irti se olennaisin. Balettitunneilla ei näissä ryhmissä ehkä saavuteta lajin vaatimaa puhdasta asentoa tai liikerataa, mutta baletin selkeät harjoitteet yksinkertaistettuna tarjoavat hyvän alustan kaikenlaiselle tanssille. Nykytanssista, luovasta tanssista ja vaikkapa streetdancesta otetaan mukaan elementtejä ja näin saadaan tanssista elävää ja ilmaisurikasta.

Lasten tunneilla (EO 1, noin 6 vuodesta ylöspäin) tunnit sisältävät leikinomaisia harjoitteita ja ryhmässä olemisen taidon opettelemista. Nuorten tanssissa (EO 2/3, noin 12 vuodesta ylöspäin) tanssi on jo teknisempää ja oppilaat oppivat ymmärtämään, että asioiden toistaminen on harjoittelua ja johtaa oppimiseen.

Erityisopetukseen osallistuvan oppilaan on pystyttävä olemaan tunneilla itsenäisesti. Ikärajat ovat viitteellisiä.


Tanssistudio | Tanssilajit | Lukujärjestys | Hinnasto | Opettajat | Yhteystiedot | Ilmoittautuminen

  Toteutus: Resulttia Solutions

Baletti- ja Tanssistudio Teija Suova
Yliopistonkatu 58 B, 33100 Tampere
Puhelin: 050 563 1447

 Lasten tunteja myös Niemenrannassa! 
Tanssisali Lantala
Federleynkatu 19, 33400 Tampere

Tanssistudio | Tanssilajit | Lukujärjestys | Hinnasto | Opettajat | Yhteystiedot | Ilmoittautuminen

Seuraa Instagramissa: @bts_teijasuova